Tester

443A1286-tester

Foto: Viveka Österman

Jag skräddarsyr din träning efter dina specifika mål och förutsättningar. Jag lär dig träna effektivt och säkert med rätt teknik från start. Jag har jobbat med testverksamhet senaste 7 åren här har du ett urval ur mitt sortiment.

Kalippermätning

Med hjälp av en kaliper av hög kvalite mäter man underhudsfettet på tolv olika punkter och för in dessa värden i ett program. Utifrån dessa siffror och med kunskap om orsaken till varför fettet lagras på dessa ställen kan man sedan forma en behandlingsplan. Planen är 12 veckor och i den ingår näringstillskott, mätning och rådgivning varje vecka samt träningsupplägg.

 

Harpenden Kaliper 7 punkter

Jag mäter sju punkter på din kropp och räknar på så sätt ut din fettprocent.

Pris
25-30 min 350 kr / tillfälle

 

BioSignature 12 punkter

Mäter tolv olika punkter och får då även en hormonöversyn.

Coach Charles Poliquin, en legend inom träning och hälsa vars meritlista består av bla 17 OS-medaljer i olika sporter och inte mindre än 10 världsrekord! Under sina snart 40 verksamma år har han i sin strävan efter att hålla sina atleter i toppform tagit fram BioSignature. Vart på kroppen man lagrar fett är genetiskt betingat men även ett sätt att avläsa din hormonprofil, sockertålighet, kolhydratskonsumtion, långvarig stress, sömn, återhämtning, överträning, balansen mellan östrogena och androgena hormoner, etc. Man kan även se risken för flera cancerformer, alzheimers, typ-2 diabetes, hjärt och kärlsjukdomar m.m.
Utöver att man i god tid kan minska risken för framtida sjukdomar och förbättra sin nuvarande livskvalite markant, kan man även välja vart man vill minska sin fettprocent! Detta system har i USA blivit så erkänt att det är på väg att användas inom sjukvården.

Pris
2 x 50 min 1800 kr

Stac Screening

Har du någon gång funderat på vad som är anledningen till att du inte når de mål du vill, når de placeringar du siktat på eller mår som du skulle vilja?
En screening ger dig oavsett idrott eller yrke, en professionell analys av din kropp, din hållning, rörlighet, stabilitet, styrka i tre plan. Efter screeningen får du ett rörlighetsprogram och ett stabilitetsprogram inklusive periodisering framtagen speciellt för dig, dina förutsättningar och dina målsättningar. Övningar som rättar till dina så kallade svaga länkar, så din rörlighet, hållning och stabilitet i tre plan optimeras för att tåla vardagsliv och hård träning. Detta minskar skaderisken och ökar säkerheten i din övriga träning. Oftast är detta övningar man gör tillsammans med sin vanliga träning före, efter eller mellan passen. Du får specialdesignade program med bilder och förklarande text. Självklart ingår en snabbgenomgång. Allt som allt tar det 60 eller 90 min beroende på vilken screening du väljer.

Jag är utbildad i Steg 2 i FMS. Dessutom i Stac grundscreening och i Poliquin Performance screening.

Pris Tid
Stac Screening 1200 kr 60 min
Screening Complete 2300 kr 90 min

Screening Complete – 
Din idrott

Se ”Stac Screening”. Men här ingår även en del styrketester i Muscle Lab och med hoppmatta samt ytterligare två-tre träningsprogram. För dig som även vill se hur mycket watt du kan utveckla i kroppen under belastning. Till skillnad från vanliga styrke 1RM-tester (one rep maximum) som bara mäter hur många kilo du kan lyfta, så mäter dessa test hur snabbt du kan göra detta och hur mycket kraft du har. Detta gör det lätt att specialdesigna träningsprogrammen efter dina mål och värden. Med stor erfarenhet från olika sporter vet jag vilka siffror du behöver komma upp i för din idrott.

Pris Tid
Screening Complete ”Din idrott” 3100 kr ca 120 min

Functional Movement Screen

Functional Movement Screen är ett ranking- och betygssystem för att dokumentera och utvärdera rörelser som är viktiga för normal funktion. Genom att screena dessa rörelsemönster kan vi identifiera eventuella funktionella begränsningar. Begränsningar i basala rörelsemönster reducerar effekten av din träning.
Hjärtat av systemet är Functional Movement Screen´s poängsystem, vilket hjälper till att precisera problemet och följa utvecklingen.

Fördelar av att använda FMS:
  • Skapar en funktionell bas att följa din utveckling
  • Ökar din funktionella funktion och prestationsförmåga
  • Hjälper till att minska risken för skada vid träning och idrottsutövande
  • Identifierar fysiska begränsningar, svagheter och assymetrier
  • Förbättrar funktionella rörelsemönster med enkla korrektiva övningar
Pris
Kontakta mig för prisuppgift